Sporten P4 Kalmar

Lucas Hägg Johansson: Vi blev lite avvaktande

3:46 min

Lucas Hägg Johansson spelade 25 matcher för Kalmar FF förra säsongen. Det började som inhopp när Ole Söderberg gick sönder och fortsatte sedan av bara farten. Nu känns 23-åringen som den givne ettan.

Efter matchen mot Hammarby var det en rätt dämpad målvakt som satte sig ner för ett snack. Att Kalmar FF tappade ledningen till ett kryss svider hos Lucas.

– Det blev kanske att vi kröp tillbaka lite för mycket efter 1-0-målet.
Nja, det var surt, suckar han.

Ändå var han och laget nöjda med att ha skakat serieledarna och stundtals spelat riktigt bra fotboll. Precis som många andra så var han nöjd med Kalmar FFs presspel och de chanser som laget skapade.

Defensivt fanns alltid Lucas Hägg Johansson längst där bak och kunde även i matchen mot Hammarby stå för en rad imponerande räddningar. Räddningar som höll laget kvar i matchen.

Nu när det är VM-uppehåll och lite sommarlov för lagen i allsvenskan kommer automatiskt snacket om att skriva på för andra klubbar igång. Men Lucas känner sig hemma i Kalmar och siktar på att vara kvar i KFF även i höst. Att han nu är det givna förstavalet i målet i föreningen är heller inget han lägger allt för stor vikt på.

– Jag försöker att inte se det på det sättet. Jag fortsätter att jobba på vecka ut och vecka in och försöker istället att lägga fokus på nästa match.

På tal om VM. Vilket lag tror han själv blir världsmästare 2018?

– Oj! Tuff fråga, men Tyskland känns som att de alltid är heta när det kommer till slutspel. De är alltid med och tampas om guldet, så de tror jag på, avslutar han och stegar in i omklädningsrummet för att ladda om inför nästa uppgift mellan stolparna i Kalmar FF.