Efter branden – 80 barn behöver nya lokaler

3:26 min

80 barn som går på Fosiedals förskola på Holma i Malmö kommer inte att kunna gå till sin vanliga avdelning i morgon måndag.

Efter branden som förstörde delar av förskolan natten till i dag har förskoleförvaltningen jobbat hårt för att hitta nya lokaler till barnen. Och också med att kontakta föräldrarna, berättar Margaretha Danielsson som är ansvarig chef i utbildningsområde Väster i Malmö.

– Alla våra barn kommer att få en plats att gå till i morgon bitti. Vi har jobbat intensivt för att hitta lokaler i närområdet eftersom det är viktigt att barnen som bor där och sett branden kan få vara i närheten med sina pedagoger som de är trygga med.

Vid 17-tiden på söndagseftermiddagen hade det fortfarande inte bestämts exakt vilka lokaler som skulle användas.

– Men vi har en del lösningar att välja på och jag har goda förhoppningar om att vi snart löst det här, säger Margaretha Danielsson.

Även om man hittar nya lokaler till de 80 barnen, och även om en del rökskadade lokaler snart kan tas i bruk igen är det annat som gått förlorat för alltid. Semesterplaneringen för barnen på förskolan måste nu göras om.

– Och så kommer många barn att sakna sin trygga plats och saker som de lämnat där: teckningar, skulpturer och annat som betyder mycket för dem.