Många ville närvara när Barbro Lill-Babs Svensson begravdes i Järvsö kyrka

2:22 min

Barnbarnen bar ut kistan och förde Barbro Lill-Babs Svensson till den sista vilan.

Begravningsgudstjänsten tog 1,5 timme och innehöll mycket musik, tal och dikter. Omkring 700 personer hade samlats i Järvsö kyrka för att ta ett sista farväl av den folkkära artisten Barbro Lill-Babs Svensson.

För hennes vän och kollega Ann-Louise Hanson var det en självklarhet att vara på plats i Järvsö.

– Det är en tung dag, men så vackert väder, det hade Barbro gillat, hon älskade solen. Hon skulle ha suttit därinne och njutit av all den vackra musiken och all den kärlek som hon får, säger Ann-Louise Hanson.

Några av dem som var först på plats på måndagsmorgonen var Rolf och Hjördis Fernström som har haft mycket att göra med Barbro Lill-Babs Svensson då Rolf har haft utställning i hennes Caffär.

– Det känns otroligt viktigt att hedra hennes minne,  hon var en otroligt fin människa, säger Rolf Fernström.

En annan som var på plats tidigt för att försäkra sig om en plats i kyrkan var Anneli Berggren, 69 år från Sundsvall. Anneli har varit med i Lill-Babs-klubben sedan hon var tolv år.

– Det var självklart för mig att åka hit i dag.

Begravningsgudstjänsten inleddes med klockringning och efter inledningsmusiken var det diktläsning av Lars Berghagen. Under begravningen framfördes musik av Linda Olofsson Kristofer Sundman, Jörgen Åberg, Hasse Johansson, Karin Stegs, Anna Stegs, Mella Stegs, Tommy Nilsson, Andreas Johnson, Lina Hedlund, Hanna Hedlund, Jan Bengtson, Benneth Fagerlund, Bengan Jansson och Eva Jansson.

Även dottern Kristin Kaspersen och barnbarnet Jennifer Granath läste  dikter. Församlingen sjöng Sommarpsalm, mer känd som En vänlig grönskas rika dräkt, Härlig är jorden och Nu grönskar det.

Efter begravningsakten fick besökarna hedra Barbro Lill-Babs Svensson genom att lägga en blomma på anvisad plats på kyrkogården.

Förutom Järvsöbor, fans, släkt och vänner fanns också flera svenska kändisar på plats för att hedra sin kollega och vän.

En av dem var Christer Lindarw som har jobbat mycket med Barbro Lill-Babs Svensson under åren.

– Jag har gjort mycket kläder åt henne, men hon hjälpte oss också med material när vi gjorde parodier på henne i våra shower. Det känns overkligt att hon är borta, säger han.

På kyrkbacken syntes också bland annat Jens Kristensen från Östen med resten, Pär Engman från Engmans kapell, Lotta Bromé, Carl Jan Granqvist, Lotta Engberg, Nanne Grönvall, Tommy Nilsson, Jan Johansen, Siw Malmkvist, Ann-Louise Hanson, Lars-Åke Wilhelmsson och Robert Wells.