Allt ljus på Bosse Ringholm efter telefonfadäsen

När vice statsminister Bosse Ringholm i dag kom till Uppsala för att presentera regeringens budget kom mycket av intresset i stället att kretsa kring Ringholms yttrande i går om den svenska polisen.

Det var efter en intervju med TV 4:s Nyheterna apropå polisens inställning till att bekämpa illegala spelautomater som Bosse Ringholm yttrade orden som i dag uppmärksammats i medier runtom i landet:

- Dom är så jävla slöa.

Orden av Bosse Ringholm kastade sin skugga också över dagens lokala pressträff i Uppsala och innebar att flera riksmedier också fanns på plats, inte för att i första hand ställa frågor om regeringens budget som var meningen utan för just dom. Det här fick han förklara gång på gång för medierna i dag:

- Efter intervjun så lade jag på telefonluren och trodde att samtalet var avslutat men uppenbarligen så lyssnade TV4 fortfarande på mitt samtal med medarbetaren. Som det är hemma vid kaffebordet så väljer man inte orden med samma omsorg som man gör vid ett intervjutillfälle och därför använde jag mindre lämpade ord i det här sammanhanget, säger Ringholm nu.

Kontakta reportern:

marten.nilsson@sr.se