Josefin Johansson och Titti Schultz leder P4 Nästafinalen 2018

0:54 min

Lördag 25 augusti är det riksfinal av P4 Nästa och nu är det klart att Titti Schultz och Josefin Johansson blir årets programledare. Finalen av P4 Nästa äger rum på Linköping Konsert & Kongress och direktsänds i P4. De åtta tävlingsbidragen och gästartisterna presenteras i början av augusti.

– Det ska bli fantastiskt kul att programleda finalen av P4 Nästa, det är en grym musiktävling och jag gillar att helt nya och även etablerade musiker kan tävla mot varandra, säger Titti Schultz. Att få jobba tillsammans med Josefin Johansson som är en så cool katt kommer att bli väldigt roligt för dig som lyssnar och för mig, Josefin är proffsig, varm, rolig och spontan i skön kombination!

I år har över 930 låtar från hela Sverige skickats in till P4 Nästa och nu under våren och sommaren arrangerar Sveriges Radios 25 lokala kanaler lokala finaler. Av de 25 lokala vinnarna väljer sedan en jury ut åtta finalister som får tävla i den direktsända riksfinalen i Linköping. Även i år kommer det också att finnas ett bonuserbjudande till en av de åtta riksfinalisterna i P4 Nästa att i egenskap av artist medverka under 2019 års upplaga av Melodifestivalen i SVT.

– Att få leda P4 Nästa är en lyx, dels äran att få guida en så stor publik genom aftonen och dels få se framtidens stjärnor först! Att jag dessutom får hänga en hel kväll med den spektakulära Titti Schultz, det är ju en dröm! Jag längtar, säger Josefin Johansson.

Josefin Johansson

Josefin Johansson är mångsysslaren som sjunger, skämtar, leder program i tv och radio, författar manus till humorprogram och skådespelar. I år utsågs hon till Årets kvinnliga komiker på Svenska Standupgalan och vann SVT:s “På Spåret” tillsammans med Johar Bendjelloul. Josefin har bland annat medverkat i "Pang Prego", "Morgonpasset Sommar", "Allsång på Skansen", "Extra Extra" och just nu är hon aktuell som programledare för SVT:s “Smartare än en femteklassare”.

Titti Schultz

Titti Schultz är journalist och utbildad vid universitetet London College of Printing i London. Hon började sin radiokarriär inom närradion, gick sedan vidare till Rix FM som nyhetspresentatör 1994. 1998 började hon som programledare på Rix MorronZoo där hon jobbade fram till 2013. Från 2014 till juli 2016 hördes Titti Schultz i Vakna med NRJ och sedan dess programleder hon P5 STHLMs morgonprogram.