Patrick Melrose tar steget från boksidan till tv-rutan

15 min

Nina Asarnoj och Marie Lundström gästar P1 Kultur för att diskutera hur den hyllade bokserien om Patrick Melrose klarar sig som tv-serie.

Nya TV-serier läggs ju ofta ut säsongsvis så man kan kolla i ett sträck men ibland måste man suga på karamellen, ett avsnitt i taget. Så är fallet med omtalade Patrick Melrose som streamas på HBO Nordic.

Den bygger på den brittiske författaren Edward St Aubyns självbiografiska romaner om en ung mans väg från faderns övergrepp – via ett fruktansvärt drogmissbruk – mot något slags hopp. Allt utspelar sig i allra högsta skiktet av överklassen.

– Det är klart att det fanns anledning till oro när någon är så välformulerad som författaren Edward St Aubyn är och så mycket som sker i böckerna sker inom honom själv. Men när jag fick höra att det var en tv-serie på gång var det nummer ett på listan att titta ändå, säger Nina Asarnoj.

– Det var inte så överraskande att det blev en tv-serie. Det är inte så vanligt att överklassen skildras på det här viset. Många gissar hur överklassen har det, men här har vi en expert. Han har en unik inblick, säger Marie Lundström.

Lyssna på hela samtalet i klippet ovan.