Just nu
  • Lastbil står illa till i cirkulationsplats Listerby.

  • Lastbil kört fast på E22 - stopp i trafiken i höjd med Karlshamn i riktning mot Kristianstad - påverkar trafiken på väg 29 också.

Så är det att leva i ett förhållande med flera partners

4:50 min

Ronja Håkansson och Jon Widén från Karlskrona är tillsammans, men båda har också flera andra partners. På lördag föreläser de om hur det är att leva i en polyamorös relation, som en del av årets Pride-vecka i Karlskrona.

Ronja Håkansson och Jon Widén har varit ett par sedan 2014 och bor ihop i Karlskrona varannan vecka. Utöver deras relation har Ronja Håkansson två andra partners, Jon Widén en och tidigare har de även varit tillsammans med samma tjej under två år.

– Vi förbjuder inget. Vi jobbar istället utifrån "Hur kan jag utveckla mig själv? Vad är det i mig som gör att jag känner svartsjuka och hur kan jag reagera på ett bättre sätt?". Det är jättesvårt. Men tar man små steg kan man liksom utvidga sitt sätt att se på världen och sig själv – och komma fram till att "Nej, det är inte ett problem. Vårt förhållande finns kvar", säger Jon Widén.

Vad är fördelarna?

– Att kunna dela allt med varandra. Vi kan verkligen prata om allt, det finns ingenting som är tabu. Att kunna ha den öppenheten och ärligheten mellan varandra – och även kunna dela attraktion och känslor vi upplever för andra är en enorm styrka, berättar Jon Widén.

Finns det något negativt?

– Ibland blir det väldigt komplext och väldigt många känslor som behöver redas ut. Men det var väl främst första året. Det handlade väl om osäkerhet. När man börjar bryta normer på det här sättet så förstår man hur intrasslade i dem man är. Man upptäcker perspektiv i normerna som man inte var medveten om innan, och hur starka de normerna är, säger Ronja Håkansson.