Vattnade hästarna – möttes av branden

2:27 min

Jörgen Andersson och Pernilla Löfkvist bor i Blombacka utanför Molkom. De tvingades under måndagen uppleva branden på nära håll, precis intill huset.

Det var på måndagseftermiddagen som Pernilla Löfkvist fick sig en otrevlig överraskning.

– Ungefär vid kvart i tre stod jag vid hagens kant och vattnade hästarna. När jag duschade dem hörde jag ett ljud bakom mig. Jag vänder mig om och då brinner hela kanten på gården, säger hon och fortsätter:

– Jag ringde 112 direkt. Jag fick väl kanske inte den hjälpen jag ville ha så till slut sa jag bara "hitta var vi finns" för jag blev tvungen att lägga på för att kunna hälla vatten på elden.

Pernilla berättade att hon skrek på hjälp och hoppades att någon skulle höra henne. Som tur var gjorde grannarna det och kom för att hjälpa till.

Jörgen som var på jobbet förstod till en början inte allvaret i det som hänt.

– Jag hade ett missat samtal från Pernilla och sedan kom det ett meddelande där det stod "det brinner Jorgen, kom hem". Jag trodde det var på skoj eftersom vi hade pratat om att jag kanske skulle kunna komma hem tidigare, berättar han.

– Men det var inte på skoj så jag sätter mig i bilen och åker. När jag kommer hem ser jag att det är full action på gården med massor av grannar som bär hinkar. Då brinner det fortfarande även om det allra värsta verkar vara borta.