Fotbollsbloggen

"Första halvlek kan nog vara vår bästa hittills"

Hallå i värmen! Hoppas att ni njuter av detta underbara väder, det gör vi i alla fall! Trots kommunens försök till att svalka oss inför mötet mot AIK så började vi faktiskt den matchen riktigt bra och hade många heta målchanser.

Första halvlek kan nog vara vår bästa hittills denna säsong och vi tog ännu ett steg i rätt riktning.

Trots våra många målchanser, framför allt i första halvlek, så slutade matchen 1-1. Nämnas ska också att AIK hade ett par riktigt heta chanser i slutet av matchen när vi blev lite trötta.

En stor skillnad mellan Elitettan och Division 1 är att i denna serie får man jobba extra hårt för målchanserna men även se till att verkligen förvalta dem.

Vi får jobba vidare på detta så sitter snart fler bollar i nätet! Trots en väl genomförd match så var höjdpunkten ändå, åtminstone för mammorna, efter line up:en när de blev hyllade på mors dag och fick en varsin ros.

Denna vecka ser lite annorlunda ut då vi hade match i söndags och spelar redan igen nu på torsdag mot IK Uppsala. Ännu en härlig tågresa väntar med tidig avgång klockan 07.30 så vi får passa på att tacka alla arbetsgivare som släpper iväg deras bästa arbetskraft till Uppsala för att förhoppningsvis ta med 3 poäng hem! Vi hoppas på att Steken förbereder ett lärorikt quiz denna gång också ;)

Motståndarkollen:

  • Har en del säsonger bakom sig i Elitettan men spelar sedan 2017 under namnet IK Uppsala, tidigare IK Sirius
  • Slutade på åttonde plats 2017
  • 39-36 i målskillnad och 34 tagna poäng
  • Bytt namn tre gånger
  1. Från Danmarks IF (ja, ni läste rätt)
  2. till IK Sirius
  3. till IK Uppsala
  • Under Elitettan 2018 så hoppas vi på ytterligare ett namnbyte där vi har ett förslag: Nedåtdala (mot div 1) IF

Vi önskar er en fortsatt bra vecka och att ni håller tummarna för oss på torsdag kl 18.30 så hörs vi snart igen.

Tills dess: Var rädda om er och prata inte med några okända.