Sverige klart för handbolls-EM 2018 – efter storseger mot Makedonien

1:09 min

Sverige är klart för handbolls-EM i Frankrike.
De blev det efter en överlägsen vinst mot Makedonien.
Men Radiosportens expert var inte helt nöjd.

EM-kval, damer
Makedonien–Sverige
20–32 (7–16)

De senaste tolv månaderna hade Sverige och Makedonien mötts tre gånger. Sverige hade aldrig vunnit med mindre än elva mål, och var med andra ord storfavorit inför kvällens match, där en poäng räckte för en säkrad EM-plats.

Och mycket riktigt var Sverige överlägset och aldrig hotat. Till slut blev det en seger med 32–20, vilket gör att laget är klart för EM i Frankrike, som spelas mellan den 29 november och 16 december.

– Vi var det bättre laget hela matchen. Vi får en bra start och håller den nivån i stora delar av matchen, säger sjumålsskytten Jamina Roberts till Radiosporten.

H65 Höörs Sofia Hvenfelt gjorde ett mål.

Radiosportens expert Annika Wiel-Hvannberg var inte helt nöjd med matchen.

– Det var en blandad tillställning, med många bra saker och en hel del lite sämre saker. Men det är kanske inte så konstigt med tanke på motståndet, sade hon. 

Sveriges sista match i kvalet spelas hemma mot Färöarna på lördag.


Makedonien-Sverige
20–32 (7-16)

Makedonien: Monika Janeska 5, Sara Ristovska 5, Elena Gjeorgjievska 3, Teodora Keramichieva 2, Jovana Sazdovska 2, Ivana Gadikova, Marija Nikolic, Marija Shteriova.
Sverige: Jamina Roberts 7, Nathalie Hagman 6, Louise Sand 4, Olivia Mellegård 3, Isabelle Gulldén 3, Johanna Westberg 2, Hanna Blomstrand 2, Carin Strömberg, Mathilda Lundström, Daniela Gustin, Anna Lagerquist, Sofia Hvenfelt.
Publik: 600.