Lindberg: ”Orolig för hur banan hanterar det här”

3:32 min

Stora mängder regn har stört uppladdningen inför US Open – damernas andra golfmajor för året.

– Jag har självklart haft en annorlunda uppladdning, säger Pernilla Lindberg från Bollnäs som vann den senaste majortävlingen.

Imorgon startar US Open och sex svenska spelare finns med. En av dem är Pernilla Lindberg som kommer till tävlingen som den senaste majorvinnaren på damsidan.

I början av april tog hon karriärens första majortitel och nu är det dags att jaga nästa triumf. Men det blir troligen i stökigt väder.

Det har regnat 100 mm dom senaste dagarna i Alabama där US Open spelas, säger Lindberg när Radiosporten når henne på telefon.

– Jag spelade banan i måndags och då var det blött. Och sen i måndags har det regnat åtminstone 4 inches, så det är många millimeter vi pratar om, säger Lindberg som har koll på väderleksrapporten.

– Det ska absolut bli bättre men jag är absolut lite orolig för hur banan hanterar det här. Banan ligger ganska lågt och det är otroligt mycket vatten som behöver försvinna från bana för att göra den spelbar.

Lindberg går in i tävlingen med gott självförtroende efter segern i årets första major, ANA Inspiration.

– Jag är fortfarande samma golfare och person, men det ger mig självklart en boost att veta vad jag kan göra på den största scenen.

Även Anna Nordqvist, Dani Holmqvist, Madelene Sagström, Martina Edberg och Linn Grant (amatör) spelar US Open.