Mullsjö

Kritiken mot kommunens fastighetsaffär: Rena bedrägeriet

2:32 min

En fastighet i Mullsjö har överlåtits till en samfällighet utan att ha gått ut på allmän budgivning. Det upprör grannen Mikael Carlqvist.

En fastighet i Mullsjö har överlåtits till en samfällighet för drygt 34 000 kronor utan att ha gått ut på allmän budgivning.

Grannen Mikael Carlqvist är mycket kritisk, han har själv velat köpa fastigheten under många år för över 700 000 kronor men inte fått göra det. Han har istället fått svaret att den i så fall måste ut till allmän försäljning.

Men nu har Mikael fått reda på att fastigheten bredvid hans hus har sålts till ett pris långt under det han var beredd att lägga. Dessutom har köpeavtalet skrivits på utan att kommunfullmäktige har klubbat igenom det.

– Jag tyckte att det här var väldigt konstigt. Det är ju två partikollegor som har gjort upp affären i kommunfullmäktige. Jag tycker att det är lite svågerpolitik över det hela. Och det är rena bedrägeriet att sälja en sån här stor mark för de småsummorna, säger Mikael Carlqvist.

Kommundirektör Lennie Johansson har däremot en annan uppfattning av affären.

– Vi ägde själva marken men inte själva byggnaden och därför kan vi inte sälja den. Det är vår bestämda uppfattning att vi inte hade något annat val än att överlåta marken till samfällighetsföreningen, säger han.