Valet 2018 i Västernorrlands län

Sjukvårdspartiet tror på minst åtta procent i landstingsvalet

1:46 min

Partiordförande Mattias Rösberg tror att även väljare i Medelpad kommer att rösta på Sjukvårdspartiet. Han säger att han blir grymt besviken om man får mindre än åtta procent av rösterna.

Mattias Rösberg är andra namn på Sjukvårdspartiet Västernorrlands valsedel till landstingsfullmäktige. Samtidigt finns han även med på Västra initiativets lista till Kommunfullmäktige i Sollefteå. Han är inte ensam om att stå på båda listorna. Var tredje på Sjukvårdspartiets valsedel finns även med på Västra initiativets lista.

– Vi är så eniga om vår politik så det är helt naturligt för oss att samarbeta, säger Mattias Rösberg.

Även fjärdenamnet hos Sjukvårdspartiet Robert Thunfors finns högt på en annan valsedel, den för Timråpartiet. 

Tror på minst åtta procent

En opinionsundersökning som Moderaterna lät göra gav Sjukvårdspartiet åtta procent av väljarnas röster. Det bygger helt på förtroende, säger Rösberg eftersom det inte fanns något färdigt partiprogram framtaget. Han säger att han skulle bli grymt besviken om partiet fick klart under åtta procent i landstingsvalet.

I Sollefteå ställer systerpartiet Västra initiativet upp i kommunvalet medan Sjukvårdspartiet ställer upp i Landstingsvalet.

I Örnsköldsvik har man ett annat upplägg. Där ställer Sjukvårdspartiet även upp i valet till kommunfullmäktige.

Röster från Sundsvall och resten av Medelpad?

Mattias Rösberg tror på röster även från Sundsvall.

– Vi har ett sjukhus i Sundsvall som går på knäna. Det går inte att dra ner på ett sjukhus i Ådalen och tro att inget händer på sjukhuset i Sundsvall. Sundsvallsborna har all anledning att rösta på oss.