Slog ner personer från moped - rubriceras som grov misshandel

1:30 min

Två personer på moped attackerade förbipasserande personer i förmiddags. Polisen rubricerar nu händelsen som grov misshandel.

Det var vid 10.30 under fredagen som två personer på moped attackerade tre förbipasserande personer med ett tillhygge. Personerna föll till marken och blev där slagna och sparkade på.

Händelsen inträffade i en viadukt mellan Lamberget och Herrhagen. En man blev så svårt skadad i ansiktet och halsen att polisen till en början rubricerade händelsen som mordförsök. De andra misshandlade är inte lika allvarligt skadade.

 – Framför allt en av männen tillfogas allvarliga skador i ansiktet och på halsen. Med tanke på det så är rättsläget så nu att vi betraktar det som försökt till mord när det gäller den allvarligt skadade mannen och den andra mannen och kvinnan har vi utredning igång vad gäller grov misshandel, säger Tommy Lindh, presstalesperson polisregion Bergslagen.

Hur är läget för personen som blev slagen i ansiktet och på halsen?

 – Vi betraktar skadorna som allvarliga. Det är inget medicinskt utlåtande men brottsrubriceringen är försökt till mord och det grundar sig på graden av skador som har tillfogats den här mannen, säger Tommy Lindh.

Efter överfallet lämnade förövarna mopeden på platsen och begav sig till fots därifrån. Polisen söker nu därför vittnen till händelsen. Viadukten där händelsen inträffade har spärrats av och polisen kommer göra en teknisk undersökning. De har också tagit mopeden samt annat gods som lämnats kvar på platsen i beslag.

Efter förhör tog polisen bort rubriceringen mordförsök och rubricerar istället händelsen som grov misshandel. Mannen som skadades allvarligt är förd till Örebro universitetssjukhus.