Digitala insatsstyrkans blogg

"Slutresultatet har blivit bättre varje gång som jag fått visa upp något tidigt"

Ett arbetssätt som kräver en öppen och bra dialog, vilket i sin tur ger en väldigt bra stämning på jobbbet. Scrum har frälst också en mötesskeptiker som Lilly Kronlund, praktikant i Digitala insatsstyrkan.

Sommaren är här och det känns som det var igår som jag förvirrat letade mig fram genom Radiohuset på jakt efter Digitala insatsstyrkans rum. Det är redan dags för mig att säga hej då och jag tackar så hjärtligt för en underbar praktiktid.

Praktikmålen som sitter fastnålade ovanför mitt kontorsbord har alla rört datajournalistik och offentliga handlingar. När jag bläddrar i kalendern ser jag ändå att jag har hunnit med så mycket mer. Just nu känns det som jag kan skriva en bok om allt jag lärt mig, men jag ska försöka hålla mig ”kort”.

Att jobba efter SCRUM har lärt mig att stanna upp och att se till att teamet jobbar ihop och åt samma mål.

Det som påverkat mig mest är att jobba med teamet som Digitala insatsstyrkan utgörs av och att fått äran att vara en del av. Jag är verkligen inte ett stort fan av möten, utan tillhör gruppen rastlösa personer som bara vill sätta igång och jobba. Att jobba efter SCRUM har lärt mig att stanna upp och att se till att teamet jobbar ihop och åt samma mål. Arbetssättet kräver att teamet kan föra en öppen och bra dialog vilket leder till en väldigt bra stämning på jobbet. Det är så otroligt viktigt att ha en arbetsplats där man lyfter varandra och kan prata med varandra om sitt arbete!

Just att kunna visa upp vad jag jobbar med och att få feedback tidigt i en arbetsprocess har varit lite svårt att vänja sig vid. Men slutresultatet har alltid blivit bättre varje gång jag fått visa upp något tidigt. Så kom ihåg:

Om du inte skäms för din skiss har du jobbat på den för länge.

I och med att Digitala insatsstyrkan samarbetar med så många andra redaktioner på Sveriges Radio så har jag fått se en väldigt stor del av verksamheten. Jag har fått en bra överblick och en god förståelse över hur en nyhetsorganisation som Sveriges Radio arbetar.

Nu blev det inte så kort trots allt och jag har inte ens haft möjlighet att nämna en bråkdel av allt jag har lärt mig och hunnit testat på. Men även om jag skulle kunna prata mig varm om offentliga handlingar och excelark så väljer jag att runda av här. För det viktigaste har ändå varit att få träffa alla härliga människor och att jag fått lära mig så mycket av dem!

Så nu jag säger hej då och på återseende!