Flygolycka

Kvinna dog i flygkrasch vid Optands flygfält

0:51 min

En 34-årig kvinna omkom när det plan hon flög av okänd anledning havererade vid Optands flygfält utanför Östersund på fredagskvällen.

– Vi har informerat de närmast anhöriga. Vi är fortfarande på plats och jobbar med ärendet, säger David Levi, polisens RLC-befäl sent på fredagskvällen.

Vid 20-tiden på fredagskvällen kom larmet att ett mindre flygplan var försvunnet. En knapp timme senare kunde räddningstjänsten lokalisera det med hjälp av en helikopter.

När planet försvann från radarskärmen och flygledartornet på Frösön tappade kontakten med planet så befarades ett haveri och räddningshelikopter från Umeå larmades ut, berättar Eva Nordström, kommunikatör vid Sjö- och flygräddningscentralen.

Även en ambulanshelikopter från Östersund skickades till Optands flygplats och det var den helikoptern som från luften upptäckte det havererade planet.

Det är fortfarande oklart vad som har hänt när planet kraschade.

– Vi har ingen möjlighet att uttala oss om hur olyckan gått till. Det kommer att hanteras av Haverikommissionen som är brukligt vid olyckor, säger polisens regionledningsbefäl David Levi.

Thomas Fredriksson som är räddningschef i beredskap berättar att planet återfanns i skogsterräng vid flygfältets norra ände. Den räddningsinsats som har letts av Sjö- och flygräddningscentralen, JRCC, är nu avslutad i och med att planet har hittats.