Skåne

Stylist: "Utsmycka dig själv med personliga saker"

3:47 min

Se till att slipsen sitter fast, tänk på hur strumporna ser ut och använd mycket accessoarer - det är några av tipsen som stylisten Zlatko Nedanovsko delar med sig av inför studentfirandet.

Studenten innebär många olika saker för olika människor. Men en sak som de flesta har gemensamt är en önskan om att vara riktigt snygga på dagen då de säger hej då till gymnasieskolans värld för att försöka ta sig an någon form av vuxenverklighet.

Det finns olika saker man kan tänka på för att slipa på sitt utseende under studentfirandet, enligt stylisten Zlatko Nedanovic

  • Lägg ner lite tid på hur strumporna ser ut.
  • Blanda gärna färger - många är rädda för att göra det
  • Använd olika accessoarer för att skapa det där lilla extra
  • Ha på dig samma underkläder som du ska ha på studenten när du provar de tänkta kläderna så att allt sitter som det ska

Ett av de mer ovanliga tipsen från Zlatko Nedanovic är att klippa ut ett lakan till en slags poncho som man kan ha på sig som skydd för kläderna på studentflaket.

– Man använder ofta plast men i den här värmen blir det ännu varmare och man kan få svettlökar. Varför inte ta ett lakan som ändå är vitt och när du har massa blommor över det så syns det ändå inte och ta bara av det sen, säger han.