Trafik

Inga pengar till Förbifart Brunflo

0:31 min

Planerna på att dra Europavägen utanför centrala Brunflo finns inte med i regeringens nya nationella plan för infrastrukturen.

När regeringen på måndagen presenterade sin nya nationella plan för infrastrukturen som sträcker sig mellan åren 2018 och 2029 fanns inga pengar till det som kallas Förbifart Brunflo med.

Däremot finns E45:ans nya dragning förbi Sveg med i planen.

Den nationella planen omfattar 700 miljarder kronor och 521 miljoner beräknas gå till Jämtlands län.

Östersunds kommunalråd Anders Edvinsson (S) fick informationen om att vägsatsningen var struken på måndagsförmiddagen.

– Min spontana reaktion är att är det någon gång en sådan som jag ska gå i opposition mot sitt eget parti så är det i en sådan här situation, jag är besviken, naturligtvis, säger Anders Edvinsson (S) till P4 Jämtland. 

Mittbanan mellan Östersund och Sundsvall kommer att rustas upp för höjd kapacitet och ökad hastighet. En renovering av Strömsundsbron finns också med i planen.

Förbifart Brunflo beräknades kosta närmare 500 miljoner kronor. Planerad byggstart var i december 2020.

Enligt Trafikverkets presstjänst kommer Trafikverket under måndagen inte att kommentera regeringens beslut, då myndigheten säger sig fortfarande invänta att få beslutet skickat till sig.

Infrastrukturminister Thomas Eneroths pressekreterare Karin Boman Röding bekräftade på måndagseftermiddagen att förbifart Brunflo är struken från regeringens infrastrukturplan.