Jennifer Sandström poddar om Finland för en svensk publik

0:38 min

Jennifer Sandström flyttade till Finland för kärlekens skull. Sedan maj i år driver hon tillsammans med Malin Lundsten podcasten Faraway Finland, en podd om Europas bortglömda hörn, som poddmakarna själva beskriver den.

Jennifer Sandströms plan var aldrig att flytta till Finland. Men den finska kärleken dök upp och Helsingfors blev plötsligt hennes nya hemstad.

Tillsammans med finlandssvenska Malin Lundsten startade hon podden Faraway Finland för att berätta för en svensk publik om det nya spännande hemlandet.

– Jag har bott i Finland i tre år. Jag kom till en punkt då jag kände att jag ville dela med mig av Finland för en svensk målgrupp. Jag vet att det finns många svenskar som inte vet så mycket om eller ens är så intresserade av Finland.

Det är nästan skamligt hur nonchalant många svenskar och Sverige är gentemot Finland.

”Finland - ett bortglömt hörn för många i Sverige”

Även om Jennifer har finska rötter upplevde hon aldrig Finland som ett lockande land att flytta till innan hon träffade sin kille.

– Jag kommer ihåg när jag fick följa med mormor och mina kusiner till Helsingfors 2011, då var jag 19. Jag kommer ihåg hur förvånad jag var över hur vacker stad det var. Jag tänkte, varför pratar ingen om att man ska åka till Helsingfors! Men jag fick inget djupare intresse för Finland förrän jag träffade min finska kärlek, berättar Jennifer Sandström.