Meny - Norrlandsresan

Recept: Kolbullar med rårörda lingon

Knapriga kolbullar med bitar av salt Amerikafläsk och syrliga lingon. Detta är riktig timmerhuggarmat du står dig länge på, perfekt för fjällvandringen!

Kolbullar med rårörda lingon, 4 port

  • 2 ägg
  • 4 dl vatten
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl skrädmjöl (rostat havremjöl, går att ersätta med havre- eller vetemjöl)
  • 150 g Amerikafläsk, skivat
  • till servering: 1 dl rårörda lingon, mjölk 
  • smör/fett till stekning

Vispa upp ägg och hälften av vattnet, tillsätt mjöl och vispa slätt. Blanda ner resten av vattnet. Häll upp i flaskor tex PET, så blir det lätt att ta med ut. Tänd en eld eller laga på vanlig platta. Stek fläsket (i smör om det behövs), häll på smet så att det ser ut som en stor pannkaka. Stek gyllene på bägge sidor. Upprepa med resterande smet. Servera med lingon och ett glas kall mjölk.