14.00: Matchguide Portugal - Marocko

1:10 min

Radiosporten ger dig koll inför dagens första VM-match: Portugal mot Marocko.

Vad: Portugal-Marocko i Grupp B
Var: Luzjniki-stadion i Moskva
När: Kl 14.00 i Sportextra i P4
Referenter: Petra Svensson och Håkan Mild

Därför ska du bry dig om den här matchen:

Cristiano Ronaldo. 33-åringen blev den äldste spelaren i VM-historien att göra hattrick när han satte tre mål mot självaste Spanien i öppningsmatchen som slutade 3-3. Fortsätter målproduktionen från den portugisiska stjärnan när laget ställs mot, på pappret, svagare Marocko? 

Så bra är Portugal:

Är regerande Europamästare och ligger 4:a på världsrankingen. Tog sig till VM som gruppetta i kvalet tack vare bättre målskillnad än grupptvåan Schweiz. Har tagit sig till samtliga VM under 2000-talet och då nått en fjärdeplats som bäst, år 2006. För fyra år sen åkte laget ut i gruppspelet. 

Spelade, som skrivet, 3-3 i VM-premiären mot Spanien. Fortsätter Ronaldo producera så kan Portugal gå långt i den här turneringen.

Så bra är Marocko:

Gör sitt första VM sen 1998 och ligger 42:a på världsrankingen. Är nu illa ute efter förlusten i öppningsmatchen mot Iran efter självmål från Aziz Bouhaddouz på tilläggstid. Saknar nu givna startspelaren Nordin Amrabat. Högeryttern ådrog sig en hjärnskakning i premiärmatchen. 

Marocko gjorde spelmässigt en bra insats mot Iran och hade flera chanser att ta ledningen. 

Moestafa El Kabir, som spelat för Häcken under året och dessutom varit med i VM-kvalet för Marocko säger så här om Marocko:

Medhi Benatia är den stora stjärnan, han är en riktig ledare. Men det finns flera bra spelare som är i klubbar som Ajax och Galatasaray.