Polisen i Malmö: Räknar med hämndaktioner

1:46 min

Polisen har ännu ingen gripen efter skottlossningen i Malmö där tre unga män sköts ihjäl och tre andra skadades. Stefan Sintéus, polismästare i Malmö säger i P1 Morgon, att man räknar med hämndaktioner.

Tre unga män sköts till döds i centrala Malmö i måndags kväll. Tre andra skadades. Alla personerna hörde till kriminella grupperingar och var kända hos polisen.

Polismästare Stefan Sintéus i Malmö säger att man planerar för att det blir någon form av hämndaktion.

– När man har med det här personerna att göra finns det alltid en risk för vedergällning. De här personerna är väldigt lättkränkta sinsemellan. Vi ser det som ett ganska påtagligt motiv som de har - att någon form av vedergällning kommer att äga rum. Vi räknar med att en sådan kan äga rum tyvärr, säger Stefan Sintéus, polismästare i Malmö i P1 Morgon.

Vad gör ni för att förhindra det?

– Vi har olika åtgärder i den kriminella miljön som jag inte kan kommentera just nu, säger Stefan Sintéus.

Det vanligaste arbetssättet i den här typen av situationer är att man pratar med de personer som man tror är inblandade, säger Stefan Sintéus och att polisen är på plats där man misstänker att saker kan hända.

Polisen vill inte uttala sig om bakomliggande motiv och än har ingen misstänkt person gripits.

– Förundersökningen fortsätter och vi samlar in vittnesuppgifter och teknikerna är snart klara på brottsplatsen, säger Stefan Sintéus.