
Foto: Susanne Jonsson
Meny - Norrlandsresan
Recept: Knäckig rabarberpaj
Syrliga rabarber med knäckiga havretäcke - alltid rätt sommarfika!
- 700 g rabarber, i bitar + 1 dl strösocker
- 250 gram smör
- 1 dl vispgrädde
- 1 dl ljus sirap
- 3 dl havregryn
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 2 dl vetemjöl
Till servering
- jordgubbar, vaniljglass eller vaniljsås
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda de torra ingredienserna. Bryn smöret, rör ner grädde och sirap. Blanda ner de torra ingredienserna. Lägg rabarber i en pajform, blanda med socker. Täck med smeten. Grädda tills ytan är vackert gyllene, ca 45 minuter. Servera med jordgubbar, vaniljglass eller vaniljsås. Eller både och.