Meny - Norrlandsresan

Recept: Knäckig rabarberpaj

Syrliga rabarber med knäckiga havretäcke - alltid rätt sommarfika!

  • 700 g rabarber, i bitar + 1 dl strösocker
  • 250 gram smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl ljus sirap
  • 3 dl havregryn
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl vetemjöl

Till servering

  • jordgubbar, vaniljglass eller vaniljsås

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda de torra ingredienserna. Bryn smöret, rör ner grädde och sirap. Blanda ner de torra ingredienserna. Lägg rabarber i en pajform, blanda med socker. Täck med smeten. Grädda tills ytan är vackert gyllene, ca 45 minuter. Servera med jordgubbar, vaniljglass eller vaniljsås. Eller både och.