Indien skakas av ännu en brutal gruppvåldtäkt

1:57 min

I Indien får ännu en bestialisk gruppvåldtäkt stor uppmärksamhet just nu. Fem kvinnor som just hade spelat gatuteater för att protestera mot trafficking fördes bort och blev våldtagna under pistolhot.

Ännu har inga förövare gripits men polisen bekräftar för BBC Hindi att fem kvinnor har blivit våldtagna och att de utreder brottet.

Kvinnorna var med i en organisation som arbetar för att sprida kunskap om den människohandel som pågår i det avlägsna Khuntidistriktet i delstaten Jharkhand i östra Indien.

De hade framfört en gatuteater och var på väg tillbaka till en skola. Där möttes de av beväpnade män som tvingade in dem i bilar och körde ut dem i djungeln där de blev våldtagna.

Nu ska de vara i säkerhet och får vård och blir undersökta.

Lokala tjänstemän ska ha uttryckt att de misstänker att förövarna finns inom en grupp som är extremt fientliga till främlingar och som också sätter upp skyltar där de varnar besökare från att resa in i regionen.

Polisen säger att de genomför ett stort antal förhör och utredningarna av våldtäkter har blivit noggrannare i Indien sedan det uppmärksammade fallet 2012 med en student som blev våldtagen på en buss i Delhi och misshandlad så svårt att hon avled.

Samtidigt tycks inte våldtäkterna minska.

2016 rapporterades 40 000 våldtäkter och om bara ett par veckor ställs åtta män inför rätta efter det fall som väckte stor uppståndelse i april, då en åttaårig flicka våldtogs och torterades till döds i Jammu Kashmir.

Och i delstaten Jharkhand där de nu aktuella våldtäkterna ska ha ägt rum blev två tonårsflickor först våldtagna och sedan brända i maj. En av dem dog av sina skador.