Fotbolls-VM 2018

Matchguide: Spanien-Ryssland

1:35 min

Hemmanationen Ryssland möter en av guldfavoriterna Spanien i dagens första åttondelsfinal.

Vad: Spanien - Ryssland, åttondelsfinal 
Var: Luzjniki-stadion, Moskva
När: Kl 16:00 i Sportextra i P4 och SR-appen
Referenter: Jonas Enarson och Johanna Frisk

Spanien har inte imponerat som man är van att se Spanien. Men man är tillräckligt bra för att slå Ryssland. 

Spaniens VM

Slutade etta i grupp B, på fem poäng. På samma poäng som Portugal, men med fler gjorda mål. Spelade 3-3 mot Portugal i en av VM:s hittills roligaste matcher. Målvaktsjätten De Gea har dock blivit ifrågasatt efter sitt ingripande vid ett utav målen. Har hittills bara vunnit en match, mot Iran med 1-0. I den sista gruppspelsmatchen riskerade man faktiskt att åka när man fixade ett sent 2-2-kryss mot Marocko. Har inte riktigt kommit upp i förväntad nivå.

Rysslands VM

Fick en pangstart på mästerskapet, efter att man vann med 5-0 mot Saudiarabien. I andra gruppmatchen körde man över Egypten med 3-1. Men så i sista gruppmatchen fick man en rejäl väckarklockan när man kölhalades 0-3 mot gruppettan Uruguay. Den krossen innebar att man slutade tvåa i grupp A. 

Läget i lagen

Spanien är skadefritt och endast Sergio Busquets drog på sig en varning i gruppspelet. Men förbundskapten Fernando Hierro kan välja att spara honom för att inte riskera avstängning till vad man hoppas blir en kvartsfinal.

Ryska stjärnan Alan Dzagoev är spelklar igen efter en lårskada och ser ut att kunna starta mot Spanien. Igor Smolnikov är avstängd efter två gula kort i gruppspelet. Aleksandr Golovin, Fjodor Smolov, Jurij Gazinskij står alla på en varning var och riskerar avstängning till eventuell kvartsfinal vid ytterligare gult kort. 

Expertens favorit

Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson tror att Spanien går vidare till kvartsfinal.