Sommartennis för barn blev en succé

4:27 min

För första gången arrangerar Karlstads tennisklubb en gratis sommartennis-skola för barn och ungdomar mellan 6-15 år. Och det blev succé direkt med 115 anmälda.

Tennisskolan kommer under de närmaste två veckorna att husera på utomhusbanorna vid Racketcenter i Karlstad. Och till skolan lockas det både nybörjare och de som har lite tennisvana. Något som har gjort att det varit så många som kommit till tennisskolan för första gången är enligt Karlstads tennisklubbs ordförande Jonas Wahrolin att det är gratis tack vare bidrag från Karlstad kommun.

– Tidigare har vi haft 30-35 deltagare när vi tagit betalt. För många så är 700-900 kronor för en veckas tennis ganska mycket pengar. Det är skönt att ta bort en sådan tröskel så att alla kan vara med, säger Jonas Wahrolin.

Mikael Vilhjálmsson är huvudtränare, och han säger att man måste vara lyhörd och vara beredd på att det aldrig riktigt blir som man tänkt sig när man är tränare på en sådan här skola.

– Vi försöker lyssna på barnen och ser vad som fungerar bäst och så anpassar vi oss efter det.

När det är så varmt och soligt ute så behöver man inkludera många pauser så att alla orkar. Men barnen orkar mer än vad man kan tro.

– Barn är fantastiska. De bara borrar ner huvudet och så kör dem, säger Mikael Vilhjálmsson.