Sätter upp opera i Varberg

2:34 min

Nu är repetitionerna igång för sommaroperan i Varberg. En uppsättning av Mozarts Enleveringen ur Seraljen där teatern står för både inramning och inspiration.

Andreas Eriksson Hjort är konstnärlig ledare och på plats i Varbergs församlingshem där man repeterar. Föreställningen går sedan på teatern.

– Det är ett helt nytt projekt som kommer till Varberg. Vi tar en fantastisk opera av Mozart och skräddarsyr uppsättningen för vackra Varbergs teater. Den är som ett oanvänt operahus som ligger mitt i staden, säger han.

Mattias Palm är regissör och tycker att operan har mycket att ge.

– Den handlar om mötet mellan västvärlden och det Ottomanska riket, om kulturkrockar och det är också en berättelse om kärlek. Den är komisk, tänkvärd och spännande, säger han

Premiären är om en månad. Repetitionstiden innebär både hårt arbete och lite sommarnöje, säger Sanna Gibbs som sjunger Konstanzes roll.

– Rollen har hög svårighetsgrad. Man måste vara hög och bred i sin röst och det är en jätterolig utmaning ta mig an detta. Vi laddar genom att försöka njuta av Varberg som sommarstad och samtidigt jobba och göra det absolut bästa vi kan.