Ängelholm

Jesus grav ska locka besökare till skånsk bibelpark

2:53 min

Stallet i Betlehem, Jesus grav och Genesarets sjö. Utanför Ängelholm bygger en präst med snickarbakgrund upp en historisk upplevelsepark om bibelns värld.

– Graven är i en naturlig storlek, så man kan kliva in i den, det kan vara en plats för eftertanke och reflektion, säger prästen Urban Lennartsson.

Med utgångspunkt i kristen tradition så är graven tom. 

– Enligt Bibeln har Jesus uppstått från de döda och lever, så går man in den kanske man får möta en ängel som pratar till en, säger 

Tanken är att parken ska bli ett historiskt upplevelsecentrum om Bibelns värld och locka både skolklasser och familjer. Förutom Jesus grav går det även att hitta en version av Jesus födelseplats.

– Detta ska bli stallet i Betlehem, med levande djur och kanske levande människor. Jag hade hoppats på en åsna också men de låter så förskräckligt, säger Urban Lennartsson.

Urban Lennartsson har tidigare jobbat som reseledare till Israel-Palestina. Han hoppas nu på att fler ska få en känsla för den historiska platsen på nära håll. 

– Jag tänkte att jag vill ta hit det istället så alla inte behöver åka dit. Jag har i trettio år gått och klurat på att göra något sådant, jag är präst, byggnadsingenjör och snickare så det är en kombo av vad jag har i mitt hjärta.