Allsvenskan

Dalkurd förlorade stort borta mot Hammarby

1:36 min

Stockholmarna hade inga som helst problem att avfärda jumbon Dalkurd med klara 4-1.

I den 36e minuten var det över. Då hade Hammarby tagit ledningen med 3-0 mot tabelljumbon Dalkurd och segern var ett faktum. Och var det mot förmodan någon som tvivlade på det, så hamrade Jiloan Hamad in 4-0 precis innan halvtidsvilan.

Hammarby dominerade tillställningen från minut ett och bortsett från några semi-giftiga kontringar och ett korrekt bortdömt offside-mål från Mohammed Buya Turay, hade Dalkurd inget, noll, nada att hämta i måndagskvällens match.

Inlägg från höger var right melodi för Bajen. Tre av målen i den första halvleken kom via höjdbollar från högerkanten - och vid dubbla tillfällen var det Björn Paulsen, idag högerback, som hittade Nikola Djurdjic inne i boxen.

Hammarby vann avsluten med 19-4, hörnstatistiken med 14-3 och matchen med 4-1 - efter att Buya Turay reducerat fem minuter från slutet.
Med andra ord en svettig debut för Dalkurds nye målvakt Stefan van Der Lei som inte fick mycket hjälp av sitt försvar.

Segern var stockholmarnas första på fem matcher och de befäster därmed sin andraplats i den allsvenska tabellen. Nykomlingen Dalkurd väntar fortfarande på sin första bortaseger.