Greklandsbränder misstänks vara anlagda

1:40 min

Bränderna i Grekland har redan krävt 82 människoliv, och dödssiffran befaras stiga medan räddningstjänsten söker igenom de hundratals hus och byggnader där elden farit fram.

Vågorna blev räddningen för hundratals människor som kastade sig mot havet för att undkomma branden. Utbrända bilar som övergetts i flykten står på rad bara några meter bort.

Från stranden skymtar den byggnad där 26 personer blev fast när de stod inför valet att hoppa utför ett stup eller invänta branden.

Brandmän har i går kväll och under natten fortsatt släckningsarbetet på flera håll. I Kineta, väst om huvudstaden, ökade branden i styrka på nytt, och flera områden evakuerades.

Samtidigt som dödssiffrorna stigit, ökar också kritiken mot myndigheterna för att inte ha förberett tillräckligt för sådana här situationer, och att det inte fanns någon evakueringsplan.

En utredning pågår om hur bränderna startade, och att flera bränder startat i samma område har ökat misstankarna om att bränderna var anlagda.

I dag fortsätter det intensiva arbetet med att få bränderna under kontroll, samtidigt som hundratals hus och byggnader undersöks, i sökandet efter personer som fortfarande saknas.