Riksfinal P4 Nästa 2018

Finalist nr. 6: En kort sekund – Josias Andersson

Josias Andersson höll länge sina låtar för sig själv. Men nu är han redo att dela med sig av dem. Låten "En kort sekund" är en låt om att vara glad över relationer – även om de är misslyckade.

Röstningen är nu avslutad.

Joacim "Josias" Andersson har skrivit och producerat allt från filmmusik till rock- och dansmusik. Under åren har musiken mynnat ut i flera band, men det senaste lade han på hyllan för åtta år sedan.
Sedan dess har han mest suttit hemma och skrivit låtar, som bara familjen fått höra. Men i mitten av förra året bestämde han mig för att ändra på det och har nu ett projekt där han delar med sig av sin musik på sociala medier. 

Låten kom till på vad han beskriver som ett lite pinsamt sätt. Efter att ha kollat på slutsålda jättekonserter med till exempel Bruce Springsteen och Håkan Hellström kände han att han ville skriva ett öppningsnummer för den dagen han själv kan sälja ut Ullevi. Och på så sätt kom låten "En kort sekund" till.

Det här bidraget vann P4 Skaraborgs lokala final av P4 Nästa.

Du kan rösta max 10 ggr/abonnemang. Kostnaden är 3 kr/röst + eventuell trafikavgift. Din röst räknas även om du inte får något svarsmeddelande.