Blytung förlust för Östersund utan Saman Ghoddos mot IFK Göteborg

0:53 min

Östersund hade chansen att ta sig upp på en Europa League-plats.
Men efter 1–2 borta mot IFK Göteborg är de kvar på tredje plats i tabellen.

IFK Göteborg–Östersund
2–1 (2–1)

Förra säsongen gjorde Östersund succé i Europa League.

Nu hoppas de få en ny chans i turneringen nästa år, och hade i kväll chansen att ta sig upp på en sådan plats, vid vinst borta mot IFK Göteborg.

Så blev det inte. Östersund, utan Saman Ghoddos (som är på väg att lämna klubben för utlandet) förlorade med 1–2 – efter två insläppta mål på fasta situationer.

0–1 kom 21 minuter in i matchen, när Giorgi Kharaishvili slog en hörna direkt i mål. ÖFK-spelaren Dennis Widgren stod vid stolpen, men släppte bollen förbi sig så att den kunde studsa i mål, förbi målvakten Aly Keita.

Några minuter senare tog dock Widgren revansch, då han från närmare 30 meter drog till med ett stenhårt skott som gick ribba in.

Men i den första halvlekens absoluta slutskede kom det som visade sig bli det matchavgörande målet. Giorgi Kharaishvili slog en frispark som Vajebah Sakor nickade in.

I den andra halvleken hade Östersund en hel del boll, men skapade få heta chanser – bortsett från ett par hörnor i slutminuterna. De hetaste chanserna var IFK Göteborgs, som kontrade farligt. Men några fler mål blev det inte, utan 2–1 stod sig matchen ut. Därmed förlorade Östersund för första gången på tio matcher.

– IFK Göteborg gör en taktiskt helt okej match. Östersund utnyttjar inte alls sitt bollövertag, utan man fortsätter att trilla. Man hittar egentligen inga nycklar för att skapa många målchanser, säger Radiosportens expert Håkan Mild, och fortsätter:

– Jag vill påstå att när man inte har (Ken) Sema och Ghoddos i en sån här match så syns det väldigt tydligt, när man möter ett lag som ligger med sin backlinje så här långt ner, då har man inte den kvalitén – som det ser ut i dag – för att luckra upp sina motståndare.

Östersunds Dennis Widgren var dämpad efter matchen.

– Surt att förlora. Vi har inte gjort det på ett tag, så det är inte en känsla som man minns. Den var obehaglig, den känslan. Vi gör en ganska dålig match överlag, första halvlek är ju riktigt dålig, sade han.

I och med förlusten har Östersund fortsatt två poäng upp till Norrköping på tredje plats. IFK Göteborg får, i och med de tre poängen, lite andrum i bottenstriden. De har nu sex poäng ner till Brommapojkarna på kvalplats.

 – Kul att vinna. Jättekul att vinna, säger Robin Söder till Radiosporten.