Socialdemokraterna utsatta för hackerattacker

1:06 min

Socialdemokraternas hemsida har utsatts för ännu en riktad överbelastningsattack. Attacken misstänks komma från Ryssland och Nordkorea.

Igår kväll inträffade ytterligare en attack som slog ut sajten.

– Hemsidan är i den tid vi lever i ett viktigt nav.  Att gå på vår hemsida så tydligt som de här attackerna, det tycker vi är allvarligt, säger Helena Salomonsson, kommunikationsansvarig Socialdemokraterna.

För drygt en vecka sedan, natten före lanseringen av partiets valkampanj utsattes hemsidan för en omfattande så kallad ddos-attack. Attacken går ut på att ta ner hemsidan genom att överanstränga den. Det här är den tredje som drabbar Socialdemokraternas hemsida.

– Det är tre veckor innan valet och det är klart att medborgare som ska gå till val måste kunna få information, säger Helena Salomonsson.

Ip-adresserna spåras till Ryssland och Nordkorea, uppger partiet. Men man vill från partiets sida i nuläget inte spekulera i varför attacken skett.

– Det här hände oss i går kväll, vi har fått informationen från vår it-leverantör och vi har agerat och anmält det till polisen.