Adopterade Viktoria kritisk mot valutskick

3:21 min

En broschyr från partiet Alternativ för Sverige, med texten ”Dags att åka hem” har väckt starka känslor hos flera av dem som fått hem den. Karlstadsbon Viktoria, som är adopterad och uppväxt i Sverige berättar att utskicket gjort henne orolig.

Broschyren, som pryds av ett flygplan och texten "Dags att åka hem", dök nyligen upp hemma hos Karlstadsbon Viktoria, som känner sig träffad på grund av att hon är adopterad.

– Det är inte alla i vårt villaområde som har fått den, det känns som om de bara skickar ut den till vissa. Det känns inte alls kul.

Viktoria berättar att hennes hushåll fått reklam med liknande budskap vid tidigare val.

– Då var det från ett annat parti, som ville göra bostadsområdet svenskt och att det bara skulle bo vita personer där. Det känns ju jättejobbigt, jag är ju inget annat än svensk, jag blir ledsen och vill inte att barnen ska bli påverkade. Det känns oroligt, säger Viktoria.

Och att väcka känslor är ett av målen med broschyren, enligt Tobias Utter i Karlstad, som står på Alternativ för Sveriges riksdagslista.

– Det är lite radikalt nästan, det tycker jag är bra. Men öppnar man bara flygbladet så ser man ju vilka det vänder sig mot, säger han.

Kan du förstå att det känns obehagligt för Viktoria?

– Jag har svårt att förstå att man känner sådana känslor när man inte ens verkar läsa vad som står i flygbladet. Vi har ingen politik för att skicka hem adopterade.