Sunne

Fortsatt turbulens kring utbyggnad av Allégården

1:50 min

Turbulensen kring utbyggnaden av seniorboendet Allégården i Sunne fortsätter. Nu riktas kritik mot att det kommunala bostadsbolaget inlett byggprojektet värt 80-miljoner utan att något avtal är påskrivet.

Det kommer alltså kritik mot att byggprojektet startat trots att det inte finns något påskrivet avtal. Björn Gillberg är representant för partiet Hela Sunne och han är inte nöjd med hur det gått till.

– Man hade alltså redan genomfört fas ett för ett antal miljoner utan något avtal. Det är milt uttryckt häpnadsväckande, skandalöst att man skulle dra igång byggnationen utan avtal, säger han och fotsätter:

– Det kan bli vådliga tvister om det här, inte minst ekonomiskt.

Bakgrunden till historien är att den planerade byggstarten av seniorboendet i Sunne skjutits upp efter frågetecken kring upphandling och finansiering. Under de senaste veckorna har både VD:n och styrelseordföranden för det kommunala bostadsbolaget slutat.

– Det finns tydligen inget påskrivet avtal ifrån bolagets sida, säger Kerstin Larsson (C) som är vice ordförande.

Men vem är det som har gjort fel?

– Det var under avgående ordförandes tid så jag kan inte svara för det.

Kerstin Larsson säger att byggprocessen är pausad.

– Vi väntar på att det dels ska ske en granskning av upphandlingsprocessen som är beställd av styrelsen. Sedan ska kommunen lösa knuten och täcka eventuellt nedskrivningsbehov av investeringen när den är färdigställd, avslutar hon.