Radio Sweden håller valdebatt på arabiska

2:04 min

I dag drar Radio Sweden igång en serie debatter, seminarier och workshops inför valet på Kulturhuset i Stockholm.

Först ut är arabiska redaktionen med en politisk debatt där representanter från riksdagspartierna bjudits in för att debattera olika frågor, på arabiska.

– För det första så hoppas jag på att det blir en riktig debatt. Jag vill verkligen att när debatten är slut så ska publiken ha blivit lite mer kloka på den politiska debatten och den svenska politiken, förstå mer hur den svenska politiken fungerar, säger Samar Hadrous. 

Idag kl 16 börjar Radio Swedens valdebatt på Kulturhuset i Stockholm, där man bjudit in arabisktalande politiska företrädare för samtliga politiska partier. Målet är att nå ut till nyanlända i Sverige som pratar arabiska.

– I år är det rekordmånga som har rätt att rösta i kommun- och landstingsval och en stor del av dem är arabisktalande. Det är viktigt att de får veta hur debatten går och vad de olika partierna står för, säger Samar Hadrous. 

Under debatten kommer man att ta upp frågor som rör målgruppen, som familjeåterförening, bostads- och arbetsmarknadspolitik. Men också regeringsfrågan.

– Vi kommer att fokusera på de ämnen som berör vår målgrupp. Men det är också viktigt att vi belyser dem om hur det kommer se ut efter valet, det svåra parlamentariska läget som vi kommer att befinna oss i, säger Samar Hadrous.

Även under valveckan kommer Radio Sweden att inta Sveriges Radios scen på Kulturhuset en timme varje dag från klockan 12. Det blir seminarier och workshops på arabiska, somaliska, persiska och kurdiska och en politisk debatt på engelska.