Genombrott för Romain Gall i Malmös målfest

1:16 min

Hemmamatch mot bottenkrigande Sirius. Då kunde Romain Gall slå igenom på allvar i Malmö FF-tröjan med två mål i dagens 5-0-seger.

Med viktigt returmöte i Europa League-kvalet mot Midtjylland i veckan som kommer valde MFF-tränaren Uwe Rösler att lufta en del i startelvan. 

En som tog vara på den chansen var Romain Gall. 23-åringen – som värvades från Gif Sundsvall under sommaren – avlossade redan i första halvlek en handfull kraftiga skott mot Sirius-målvakten Lukas Jonsson – och närmast kom han med en ribbträff. 

Med 0-0 i halvtid kände Rösler att det var dags att byta in Markus Rosenberg – och samme Rosenberg kunde spräcka nollan kvarten in i andra halvlek efter att MFF tilldömts straff.

Efter det lossnade det också utdelningsmässigt för Gall. Ett väl avvägt skott gick via stolpen och in – amerikanens första mål för Malmö FF. 

Kort därefter utökade Gall också till 3-0 när han med en läcker soloräd gjorde bort två Sirius-försvarare i straffområdet och dunkade upp sitt andra mål för dagen i nättaket. 

– Det är skönt att göra mål igen. Härifrån blir det bara bättre. Jag växer för varje match. Att fira framför fansen efter första målet, det är ett ögonblick jag aldrig kommer att glömma, säger Gall till Radiosporten. 

Anders Christiansen hann också med att nicka in 4-0 och Marcus Antonsson fastställde slutresultatet 5-0 i slutminuterna. I och med segern kliver MFF upp på fjärdeplats i allsvenskan. 

 


Malmö FF-Sirius 5-0 (0–0)

1–0 Markus Rosenberg (62 str), 2–0 Romain Gall (66), 3–0 Romain Gall (72), 4–0 Anders Christiansen (76), 5–0 Marcus Antonsson (88).
Varningar, Malmö FF: Egzon Binaku, Johan Dahlin.
Varningar, Sirius: Jesper Arvidsson, Moses Ogbu, Philip Haglund.
Domare: Martin Strömbergsson, Gävle.
Publik: 11 237.