Hela utfrågningen av Björn Söder (SD)

12 min

Sverigedemokraternas Björn Söder kan personligen tänka sig att Sverige är kvar i EU. Han har de senaste åren sett möjligheter att reformera EU inifrån.

Björn Söder (SD) har suttit i riksdagen i flera år och är även i år toppnamn på riksdagslistan för norra och östra Skåne.

– Jag vill se ett sammanhållet land med ett starkt socialt kapital, säger han när han ska beskriva Sverigedemokraternas Sverige om 20 år.

I det landet får bland annat alla vård i tid, utbildning i världsklass och behöver inte känna sig otrygga på gator och torg. Stor del av pengarna till de här satsningarna kommer från besparingar i migrationspolitiken där Sverigedemokraterna vill säga nej till alla asylsökande utom från grannländerna.

På frågan om Sverige ska vara kvar i EU förklarar han att han personligen kan se att Sverige blir kvar. Som parti säger Sverigedemokraterna nej.

– De senaste åren har fått mig att tro att vi på allvar kan reformera EU inifrån tillsammans med andra europeiska länder där våra systerpartier sitter i regeringen, säger Björn Söder.