Tumult i Uddevalla när främlingsfientliga Alternativ för Sverige hade möte

3:36 min

I samband med att främlingsfientliga partiet Alternativ för Sverige hade valmöte i Uddevalla utbröt tumult under torsdagseftermiddagen. En person är misstänkt för misshandel.

Enligt uppgifter ska polisen ha fört bort personer från platsen, och enligt Sveriges Radios reporter på plats ska det ha kastats föremål mot en polisbil.

– Ingen är gripen, men för att upprätthålla ordningen så kan man behöva omhänderta personer, säger Håkan Larsson, jourhavande förundersökningsledare hos polisen i Uddevalla.

Tumultet pågick en stund på eftermiddagen på Drottninggatan i centrala Uddevalla. Oroligheterna började efter att partiledaren Gustav Kasselstrand (AFS) avslutat sitt tal med att uttala rasistiska åsikter riktat mot de personer med utländsk bakgrund som befann sig på platsen.

Polisen skriver på sin hemsida att det var 30 till 40 motdemonstranter på plats, och att fyra till sex ägg har kastats mot Alternativ för Sveriges företrädare. Dessutom ska en person ha slagit till en av partiets företrädare, och den personen är nu misstänkt för ringa misshandel enligt polisen.

Partiet Alternativ för Sverige, som har främlingsfientliga åsikter, har tidigare under torsdagen varit i Vänersborg och Trollhättan.