P4-toppen

Smalare än Thord

3:22 min

30-årsjubilerande coverband.

För 30 år sedan startade det framgångsrika coverbandet Smalare än Thord i Östersund. Otaliga spelningar och turnéer har de gjort, såväl i Sverige som i Guadeloupe och Indonesien.

En minnesvärd spelning under karriären var -98 när hockeylandslaget kom hem med VM-Guld, och detta firades med över 70 000 personer i publiken på Sergels Torg. 

Tidigare har de släppt 3 CD:s med live coverlåtar, samt gjort ett album till Tre Kronor. 

30-årsjubileet firandes med stor konsert på ett fullsatt Cirkus i Stockholm i maj i år, med inbjudna gästartister såsom Chris Thompson, sångare i Manfred Mann.

Inför jubileet släppte de LP:n "Den sista generationen" bestående av egna låtar, bl.a. utmanarlåten "Bleka döden" skriven av Thord. Låten handlar om en gårdfarihandlare, som besökte Thords hemby när han var liten, och som gjorde starkt intryck på honom med sitt sorgliga förflutna. 

Deras egen musik rör sig inom allt från vals till reggae men ändå med en samhörighet, och med texter som berör, berättar Thord. 

Nu fortsätter de att turnera, och gör bl.a. en konsert i Östersund. De har även planer på att skriva mer eget material, och så väntar ett samarbete med BRIS framöver.

Thord Jonsson - sång
Mats Bendelin - bas
Ulf Lagestam - gitarr
Lasse Andersson - gitarr
Frank Rönningen – keyboard
Mattias Knutas – trummor

Facebook: facebook.com/Smalare-än-Thord

Dela gärna artikeln och ljudklippet - så gör du