Valet 2018 i Västerbotten

Ovisst efter valet hemma hos valfamiljen i P4

6:06 min

Inför valet har P4 Västerbotten följt en familj som bor utanför Umeå. Pappa Petter, mamma Maria, barnen Alba och Alfred och Albas pojkvän Fred tycker att det känns oklart hur Sverige ska styras.

Vi träffar valfamiljen hemma vid köksbordet, vår sista träff handlar om att samla upp tankar och funderingar efter valet i söndags och det känns högst oklart hur Sverige ska styras framöver.

– Det känns lite snopet och konstigt, man brukar veta hur det ska bli vid det här laget, men nu hänger mycket i luften, säger mamma Maria.

– Jag fattar ingenting, allt känns oklart och ingen ger något tydligt svar, säger storasyster Alba.

Familjen har bland annat öppnat upp sitt hem för olika gäster som berättat om sina viktigaste valfrågor. En gäst berörde särskilt. 

– Psykologen Sandra Lindström som bloggar om jämställdhet. Hon gjorde stark avtryck, instämmer både pappa Petter och storasyster Alba. 

Vi vet att ni historiskt inte har röstat lika i alla frågor, hur blev det den här gången? Någon ändring på den fronten?

– Vi röstade inte lika i år heller, säger Maria och blickar mot Petter.

Framtiden känns oviss, tycker familjen. 

– Jag är fundersam, men samtidigt försöker jag att inte analysera allt för mycket nu. Det går inte att påverka något nu, man får ha tålamod, konstaterar Maria. 

Vill man ta del av allt material från valfamiljen och se vilka gäster som kommit på besök under våren och sommaren går det att hitta under fliken ”Valet i Västerbotten 2018”.