Skripal-misstänkta: Vi turistade i Salisbury

1:29 min

Den statliga tv-kanalen Russia Today har i dag publicerat en lång intervju med två ryska män som anklagas för mordförsöket på en före detta dubbelagent i Salisbury tidigare i år. Männen hävdar att de enbart var i den lilla brittiska staden som turister.

– Våra vänner hade rekommenderat oss att besöka den här vackra staden säger en av männen som pekats ut av brittisk polis som skyldig till mordförsöket på den före detta dubbelagenten Sergei Skripal och hans dotter i mars i år.

Männen medger att det är de som syns på bilderna från Salisbury som brittisk polis tagit fram, men att de skulle ha varit där för att försöka ha ihjäl Skripal nekar de till. De var där för att bland annat se katedralen men besöket blev kort på grund av att det var så mycket snö, säger de.

Enligt Russia Today är det männen som tagit kontakt med tv-kanalen för att ge sin version av historien. De ger ett nervöst intryck och förklarar det med att de är skärrade över anklagelserna som vänt upp och ned på deras liv.

Det var i förra veckan som brittisk polis gick ut med deras namn och foton och anklagade dem för mordförsöket. Bilder på männen när de befinner sig i närheten av Sergei Skripals hus i Salisbury finns bland annat.

Den brittiska premiärministern Theresa May har sagt att männen troligen är officerare inom den militära underrättelsetjänsten GRU och att nervgiftet Novichok hittades i deras hotellrum i London, men allt detta nekar männen till under den 25 minuter långa intervjun.