Ishockey

Möjligheten: 2 x Karlsson från Landsbro i samma NHL-lag

2:24 min

När Erik Karlsson byttes från Ottawa till San Jose uppstod en unik möjlighet: två stycken Karlsson från lilla Landsbro kan komma att spela ihop i NHL.

Erik Karlsson från Landsbro, av många ansedd som världens bästa back, kommer i vinter att spela i San Jose Sharks i Kalifornien, efter nio säsongen i den kanadensiska huvudstaden Ottawa. Det stod klart i går. Och den som kan sin hockey vet att det redan tidigare finns en koppling mellan miljonstaden San Jose och Landsbro med 1500 invånare; i somras valde San Jose Linus Karlsson – från Landsbro – i draften.

– Det är ju rätt sjukt att det är två från Landsbro i samma organisation, säger 18-årige Linus Karlsson, som just nu laddar upp för en säsong med Karlskronas A-lag i allsvenskan.

Att få lira med nio år äldre Erik Karlsson i NHL hade varit stort, tycker han.

– Det hade varit en dröm att kunna spela med honom, det är ju någon som jag har sett upp till. Det ska mycket till att vi ska spela ihop, men inget är omöjligt.

Linus kom till Karlskronas organisation inför förra säsongen för att spela juniorhockey och utsågs i våras till Sveriges bästa juniorforward. Han fick också chansen i SHL. Den här säsongen hoppas han även få en plats i truppen till junior-VM.