Just nu
  • E4 avstängd i norrgående riktning mellan Markaryd och Örkelljunga

Polisledningen om krisen: Situationen är ansträngd

1:25 min

Polisen i Kristianstad har slagit larm om att den senaste tidens grova brott har gjort att man helt enkelt inte hinner med sitt utredningsarbete. Nu har man vänt sig till ledningen för hjälp. 
– Det speglar den situation som vi har, säger polischefen Hans Kjaersgaard.

Sommarens misstänkta mordbränder i Kristianstad och Åhus, mordförsöket på Östra Boulevarden i slutet av augusti där en bilist körde på flera personer samt de senaste skottlossningarna och bränderna på Gamlegården.

Den senaste tidens grova brott har gjort att Kristianstadspolisen har slagit larm om att man helt enkelt har svårt att klara av sitt utredningsarbete. Därför har man nu vänt sig till polisområdets ledning om hjälp.

Man vill att polisens områdesledning ska besluta om vilka av ovanstående brott som ska prioriteras. 

Hans Kjaersgaard är polisområdeschef i Sydvästra Götaland. Han hoppas att man inte ska behöva prioritera ner någon av utredningarna.

– Det hoppas jag verkligen inte att vi landar i. Vi kommer att göra vårt yttersta för att ta hand om utredningarna i samtliga av de här ärendena, säger han.

Hur ser du på att man inom polisen i Kristianstad upplever en så pass pressad arbetssituation att man ber er inom ledningen om hjälp?

– Jag kan förstå att man känner så. Det speglar den situation som vi har. Vi har ett antal grova brott som vi utreder just nu och tittar man på hela vår region så är situationen ansträngd, säger han.