Bodyguard - stor BBC-succé

2:34 min

TV-serien Bodyguard har gjort succé de senaste veckorna i Storbritannien. Ingen annan ny serie har lockat fler tittare under det senaste decenniet i Storbritannien. I går kväll sändes det sista avsnittet på BBC.

Det är en beroendeframkallande dramatik i Bodyguard som fått över tio miljoner personer att titta på tv-serien varje vecka. Terrordåd, komplicerad kärlek, och konspirationer hela tiden förankrat i en politisk miljö som britterna känner till väl. Handlingen kretsar kring krigsveteranen David Budd som blir livvakt åt den brittiska inrikesministern. Budd föraktar brittiska politiker efter sin tid i Afghanistan och han lider av postraumatisk stress. Relationen till inrikesministern blir minst sagt spänd.

Den första säsongen var bara sex avsnitt och ingen vet hur det blir framöver. Däremot är det klart att Netflix ska distribuera den första säsongen till en internationell publik utanför Storbritannien och Irland med start i slutet på oktober.

Någonting som BBC är extra stolt över med Bodyguard är att den också nått den unga publiken under 30 år som inte brukar hitta till BBC på samma sätt som den äldre. Det unga paret Laurence Swan och Marlena Swiatkowska som jag möter i en park i Liverpool fick tips om serien av släktingar.

De gillar Bodyguard bland annat för att serien överraskar hela tiden och att den känns verklighetstrogen.
Även Chris Gregory som är ute och går i parken tycker att serien är intressant tack vare att den utspelar sig i en politisk miljö som är välbekant på ytan.

Chris Gregory hyllar också skådepelarna. Till exempel Richard Madden som spelar den trasiga krigsveteranen vars karaktär är en stor förklaring till Bodyguards framgång.

Den enda britten som inte verkar vara intresserad av Bodyguard är premiärminister Theresa May. Hon har sagt att hon tittar på tv när hon vill varva ned och det gör hon knappast av den här serien.