Var med och hjälp Världens barn!

0:32 min

Hela denna och nästa vecka har vi på P4 Blekinge fokus på Världens barn och att tillsammans med er samla in så mycket pengar som bara möjligt.

Skänk 50 kronor till Världens barn på nummer 099-52013!

Utgångspunkten för Världens Barn är att alla barn har rätt till hälsa, skola och trygghet. Trots det dör 15 000 barn under fem år varje dag, 124 miljoner barn går inte i grundskolan och vart sjätte barn i världen är på flykt från krig och konflikter.

Om vi inte agerar, kommer 176 miljoner barn leva i extrem fattigdom år 2030, mer än 60 miljoner barn kan bli utan grundskoleutbildning och nästan 70 miljoner barn riskerar att dö innan sin femårsdag. Världens Barn jobbar därför med att förbättra förutsättningarna för barn som lever i utsatthet med fokus på hälsa, skola och trygghet.

Alla Sveriges Radios P4-kanaler engagerar den här veckan sina lyssnare genom radioinslag, tävlingar och lokala evenemang.

Radiohjälpens partnerorganisationer kan ansöka om projektstöd från insamlade medel och efter en granskning av alla ansökningar är det Radiohjälpens styrelse som beslutar vilka projekt som beviljas medel.

Hur kan du bidra?

  • Ring 099-520 13. Samtalet kostar 50 kr och 46.50 kr går till Världens barn. (3.50 kr går till Telia)
  • Du kan skänka pengar via en digital bössa som du hittar på bossan.varldensbarn.se. Klicka på ”sök insamling” och skriv in P4 Blekinge, så kommer du till just P4 Blekinges digitala bössa. Där kan du sen skänka valfri summa via swish, sms eller kort.
  • Swisha till nr 9019506. Jätteviktigt att du skriver P4 Blekinge i meddelanderutan! Du väljer själv summan.