KDFF:s tränare självkritisk efter Brett Marons skada

2:28 min

Läget för KDFF:s målvakt Brett Maron är fortsatt allvarligt. Lagets tränare Elisabeth Gunnarsdottir är självkritisk till händelsen.

Det var i den 42:a minuten under gårdagens match mot Rosengård som Brett Maron kolliderade med en motspelare. Hon skadades så allvarligt att hon fick en blödning, skada på njuren och spricka på urinröret.

– Om jag ska vara helt ärlig så mår hon inte så bra just nu. Hon har mycket smärta efter det som hände och har gått på morfin och ligger inne på intensiven i Malmö, säger KDFF:s tränare Elisabeth Gunnarsdottir.

– Jag tänker inte alls på våra matcher eller fotbollsspelandet, utan det handlar om hennes hälsa. Ligger man på intensiven är det ganska uppenbart att det handlar om en allvarlig situation för hennes hälsa, fortsätter Gunnarsdottir.

Trots att situationen i den 42:a minuten gav Brett Maron allvarliga skador så fortsatte hon spela till matchens 66:e minut då hon gick av planen.

I halvtid bad Brett Maron om att få fem minuter för att känna efter hur hon mådde och hur smärtan kändes. Hon kom då fram till att hon ville försöka fortsätta spela.

Hon behandlades även med kylsprej, eftersom man trodde att det handlade om en lårkaka.

– Felet som vi gör är att inte låta matchläkaren på plats titta på henne innan hon gick in på plan. Det gjorde absolut inte saken bättre att hon spelade vidare i andra halvlek.

Var det ingen läkare som undersökte henne i pausen?

– Nej, det är det jag säger, det är givetvis det felet vi gör, att inte låta någon titta på henne.

– Man vet inte om det hade hjälpt, det är en ganska ovanlig skada på en spelare i en fotbollsmatch. Det är ofta man fortsätter trots att man har smärta, du kan få ett knä höften, magen eller låret och det är ingen allvarlig skada.

– Men det är annorlunda med huvudskada, då brukar man inte ta några risker, säger Elisabeth Gunnarsdottir.

Efter matchen var tanken att Brett Maron skulle föras till sjukhuset i Kristianstad för att vårdas. Men hon mådde allt sämre och därför kördes hon till Lunds universitetssjukhus. I Lund tog läkare beslutet att hon skulle köras till SUS i Malmö och vårdas på intensiven.

Enligt Sportbladet ska hon opereras i eftermiddag.

Nu inväntar Elisabeth Gunnarsdottir och KDFF att få veta hur allvarligt läget är och hur Brett Maron mår.

– Sen får vi helt enkelt åka ner och besöka henne, fotbollen kommer i efterhand, säger Elisabeth Gunnarsdottir.