Valet 2018 Kalmar län

Davidson (C): Därför tackar vi nej till (S)amarbete

2:03 min

Socialdemokraterna i Nybro sträckte ut en hand till Centerpartiet men Christina Davidson (C) tackade nej. I en intervju med P4 Kalmar berättar hon varför.

Trots att Socialdemokraterna blev det största partiet i Nybro så ser det ut som att de återigen hamnar i opposition. Inviten till Centerpartiet nobbades av nuvarande kommunalrådet Christina Davidson (C).

– Alliansen som koalition har ju stärkt sitt mandat i kommunen och vänsterblocket har tappat mandat och då kände vi att vi har ju regerat ihop de fyra gångna åren under samma förutsättningar och då vill vi fortsätta med det, säger Christina Davidson.

En annan orsak var också att Socialdemokraterna ville utöka den politiska organisationen med ytterligare ett kommunalråd och ge oppositionen en mindre andel kommunalråd.

– Det var det jag tackade nej till. Jag tror att vi hade fått ett minskat förtroende från väljarna då, för att utöka politiska organisationer i samband med att man gör nya politiska konstellationer brukar aldrig vara så populärt, säger Christina Davidson.