Valet 2018 i Blekinge

Emanuel Norén (L) tvingas ta timeout

1:19 min

Nykterhetsrörelsens studieförbund NBV beslöt under måndagen att Karlshamnspolitikern Emanuel Norèn får ta en timeout från sitt jobb. Nu vill hans arbetsgivare utreda anklagelserna mot honom.

– Vi tar anklagelserna på fullaste allvar och kommer att gå till botten med detta. Vi ska prata med de berörda parterna för att skaffa oss en bild av vad som hänt. Emanuel får från och med idag en timeout tillsvidare, säger Binaji Marouf, som är kommunikationschef på NBV.

– Vi har en likabehandlingsplan som vilar på diskrimineringslagen, ett uppträdande som kränker någons värdighet är varken okej internt eller med de vi samverkar. Vårt arbete bygger på förtroende och det värderar vi högt, fortsätter Binaji Marouf.

Det var förra veckan som det socialdemokratiska kommunalrådet Per-Ola Matsson anklagade Emanuel Norén för att ha trakasserat kvinnor i rådhuset.

– Det är skönt att min arbetsgivare själv vill bilda sig en uppfattning och inte lyssna på hörsägen. Just nu känner jag att det är skönt att få koppla bort alla krav och ansvar och bara ta hand om mig själv och min familj, säger Emanuel Norén.