Ishockey - SHL

Luleå förlorade Norrlandsderbyt - hör debutanten som blev målgörare

1:51 min

Säsongens första Norrlandsderby i SHL i slutade med förlust för Luleå Hockey, med 5-3 mot Skellefteå, i en match som blev en rysare. 

I ljudklippet kan du höra junioren Carl Mattsson som gjorde sitt första SHL-mål för Luleå.

Det var Luleå som skulle ta ledningen i matchen efter tio spelade minuter i den första perioden. Detta genom Daniel Sondell, som gjorde säsongens första mål, men ledningen skulle inte vara långvarig. Skellefteå kvitterade omgående genom Adam Pettersson. 

Andra perioden kom Luleå ut som ett helt annat lag och var också det bättre laget. Däremot var det Skellefteå som gick lite rakare på mål och lyckades inte bara göra 1-2, utan även 1-3 innan andra perioden var över.

Tredje, och sista perioden var det Skellefteå som kontrollerade matchen, och när Oscar Möller gjorde 1-4 för gästerna kändes matchen avgjord. Så blev inte fallet, Luleå kämpade på in i det sista, och gjorde två reduceringsmål. Där Luleås Carl Mattson gjorde ett av målen. 

– Helt otroligt, när alla började jubla så märkte jag det. Det är helt otroligt. Det var såklart spänt, säger Mattsson efter karriärens första SHL mål respektive match.

Hemmalaget tog sedan ut målvakten för ett sista försök att kvittera matchen, där man skapade en del heta målchanser. Men istället var det Skellefteå som gjorde matchens sista mål i tom kasse, och fastställde slutresultatet till 3-5 till västerbottningarna. 

– Vi måste rensa bort bättre framför kassen. Väldigt nära att vi också sätter in kvitteringen, men surt att det inte går hem idag, avslutar Mattsson. 

Luleå åkte därmed på sin tredje raka förlust i säsongens första Norrlandsderby.